Peru: buggy rijden in de zandduinen Huacachina

Bijgewerkt: okt 3

De zandduinen van Huacachina liggen iets meer dan 300 kilometer ten zuiden van Lima. Als je verwacht hier de kust te zien, heb je het mis; dit uitgestrekte duingebied begint zeker zestien kilometer landinwaarts en de zee is niet in zicht.


Sandbuggy in Huacachina

Huacachina


Van veraf zien we ze al; de torenhoge duinen en de grote witte vlakte. Het lijkt op het beeld wat ik heb van de Sahara; zand, woestijn en een strakblauwe lucht. We komen aan in Huacachina, een klein dorpje in een grote duinkom met in het midden een smaragdgroen meer. In het meertje varen bootjes en rondom staan tal van kraampjes, hotels en eettentjes. Vanuit Huacachina kijken we tegen de duinen op."Enjoy your ride!"

Reisbureau SATS Peru heeft een sandbuggy tour geregeld, zodat we wat meer van het gebied kunnen zien. Het groene karretje met dikke banden staat al voor ons klaar. De chauffeur checkt onze gordels, snoert ze goed aan en stapt achter het stuur: “enjoy your ride!”. Hij rijdt met flinke vaart de witte heuvels op. Hij heeft er zin in en de grof gevormde zandrichels schudden de auto flink heen en weer.Overal zien we zand en de duinen reiken tot wel honderd meter hoog. De zandvlaktes zijn eindeloos. En de buggy crost er als een dolle doorheen. Alsof we meedoen aan Parijs – Dakar. We zijn niet de enigen; er rijden meer buggy’s door het landschap. We gaan heuvel op en heuvel af. Gassen op de rechte stukken; iets langzamer bergopwaarts en ijzingwekkend steil de heuvel af. De gordels zijn geen overbodige luxe!Sandboarding


Net als ons adrenalineniveau zich stabiliseert, stopt onze chauffeur de buggy. “You wanna go sandboarding?” Dat laten we ons geen twee keer vragen! Bovenop het duin kijken we de diepte in. Uit de achterbak haalt onze chauffeur twee sandboards en voor we het weten liggen we op onze buik op het board dat wel wat weg heeft van een kleine surfplank. Na een korte instructie en een zetje, stuiven we letterlijk de helling af. Misschien niet zo behendig, maar we happen geen zand en we komen veilig beneden. En de tweede helling? Die roetsjen we af als echte pro’s!We slaan het zand uit de kleren en stappen weer in de buggy. We genieten van het spectaculaire uitzicht. Wat een bijzonder stuk landschap! Na drie kwartier komen we weer aan bij ons beginpunt Huacachina. Vanuit het woestijndorp kijken we nog eens op tegen de duinen en bewonderen de wandelaars die dit lopend trotseren; dat moet een hele klim zijn onder de felle zon. Wij vinden het genoeg. Op naar huis voor een goede douche!Wil je ook naar de zandduinen van Huacachina?


Wij maakten de reis via SATS Peru; een Nederlands-Peruaans reisbureau dat authentieke reizen op maat biedt. Zij kennen het land op hun duimpje en zijn goed op de hoogte van de bestemmingen ter plekke.


Huacachina ligt circa 300 km vanaf Lima. Bussen rijden van Lima naar Ica; een klein stadje dichtbij Huacachina. Wij sliepen in Ica, maar overnachten in Huacachina is ook mogelijk.


Tips:

  • Trek een lange broek aan als je wilt sandboarden.

  • Vergeet je niet in te smeren, de zon op de duinen brand fel.

  • Vanaf Huacachina kun je ook een hike maken over de duinen. Je start aan de ene kant van het dorp waar je de duinen oploopt. Al lopend kom je uiteindelijk weer uit aan de andere kant van het dorp.

  • Het buggy rijden is niet geschikt voor mensen met rugklachten....


74 keer bekeken
About Me

Ik ben Marijke Steenbergen. Bouwjaar ‘66, woonplaats Lunteren, getrouwd en moeder van twee grote zonen. Check.

 

Read More

 

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Vul je e-mail in
  • White Facebook Icon

© 2019 by Ma Reist Verder, Nederland. Proudly created with Wix.com